Andreas Bolm

Andreas

Bio

Andreas Bolm (1971, Duitsland) is een filmmaker, kunstenaar en producent die woont en werkt tussen Duitsland, Hongarije en Frankrijk. Hij studeerde aan de documentaire-afdeling van de Universiteit voor Televisie en Film in München. Zijn films portretteren mensen in hun sociale en familiale omgeving, waarbij hij de dunne lijn tussen documentaire en fictie onderzoekt. Ròzsa (2000), The Sleepers (2003), Jaba (2006), All The Children But One (2008) en School Files (2012) zijn vertoond op vele festivals wereldwijd.

Jaba werd gepresenteerd op het Festival de Cannes in 2006 en won de "Gouden Mikeldi" voor beste documentaire op het Zinebi filmfestival in Bilbao. In 2009 nam Andreas deel aan de Cinefondation Residence Festival de Cannes waar hij zijn film Die Wiedergänger/The Revenants (2013) ontwikkelde die werd gepresenteerd op Berlinale en MoMA New York.

Andreas Bolm werkt sinds 2017 samen op het gebied van podiumkunsten met de kunstenaar en choreograaf Boglárka Börcsök, hun laatste werken zijn de documentaire film getiteld The Art of Movement (2020) en performance - installatie Figuring Age (2020). Ze ontwikkelen momenteel verschillende performance- en filmprojecten.

Projecten & voorstellingen