Anneleen Keppens

Anneleen Keppens Joeri Thiry

Bio

Anneleen Keppens (1986, België) studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en aan PARTS in Brussel. Ze werkt als choreograaf, danseres, artistiek medewerker en docent in België en daarbuiten.

In 2016 startte Anneleen haar onderzoeksproject Transparency in Abstract Dance. In 2017 creëerde ze het trio The moon is the moon is the moon, en in 2019 de solovoorstelling Movement Essays. Van 2020 tot 2023 ontwikkelt ze een praktijk genaamd Body Dialogues waarin ze gesprekken voert met en over het lichaam met kunstenaars uit verschillende velden.

Anneleen werkt sinds 2012 samen met choreograaf Daniel Linehan/Hiatus. Ze danste in zijn producties Gaze is a Gap is a Ghost, The Sun Came, The Karaoke Dialogues, dbddbb, Flood, Un sacre du printemps en sspeciess. Momenteel maakt ze deel uit van zijn volgende creatie Listen Here.

In 2014 danste Anneleen in Rétrospective van Xavier Le Roy in Centre Pompidou in Parijs. Van 2014 tot 2016 danste ze in Drumming, het repertoirestuk van Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas).

Anneleen is een vaak uitgenodigde buitenstaander voor het werk van andere choreografen en ze is de choreografische assistent van Alexander Vantournhout. Ze is een gediplomeerd Somatic Movement Educator en heeft ervaring in het lesgeven van improvisatie- en compositielessen aan o.a. PARTS SummerSchool en Charleroi Danse.

Projecten & voorstellingen