Nana Biluš Abaffy

Nana Biluš Abaffy

Bio

Nana Biluš Abaffy (1985, Kroatië) is een kunstenaar met een achtergrond in de filosofie en een voorgrond in de experimentele performance en dans. Abaffy benadert het artistieke streven maximaal en werkt door middel van dans, tekst, spel, bewegend beeld en sociale interventie. Ze is geïnteresseerd in het nastreven van kennis door middel van belichaming en wil weten wat haar lichaam zoekt. Abaffy gelooft dat er een onherleidbare variatie is in de menselijke ervaring en werkt aan het creëren van een ruimte voor dat verschil, op zoek naar landschappen waar men zich veranderingen kan voorstellen. Ze is het stichtend lid van een geheimzinnig collectief dat optreedt in expliciet ongeoorloofde ruimtes en zich graag bezighoudt met ChoreoGraphic acts van extreem boomknuffelen en site-specifieke protestdansen.


Momenteel maakt ze werk in samenwerking met kunstenaar Parvin Saljoughi voor de komende Teheran Contemporary Sculpture Biennial; en het 2020 Next Wave Festival op Chunky Move in Australië.
Recentelijk in 2019 werd er met Parvin samengewerkt aan performatieve en videowerken die op de beurs werden gepresenteerd: Giardino Segreto in het Palazzo Durini in Milaan, als onderdeel van de tentoonstelling 'Rooze Mabada', in samenwerking met ITC Ethical Fashion Initiative en Flash Art; in Centrale Fies Art Work Space als onderdeel van het Live Works Performance Award/Drodesera Festival; in Arts House Melbourne als onderdeel van CultureLab kunstenaarsresidentie.

Ook in 2019 presenteerde Nana Abaffy werk op het tweejaarlijkse Dance Massive Festival in Australië; en was ze artist in residence bij het Arts House CultureLab. Vorig jaar was ze finalist in de Keir Choreographic Award, met werk dat werd gepresenteerd in Dancehouse Melbourne en Carriageworks Sydney; maakte ze werk voor het Santarcangelo Festival in Italië; Melbourne Festival of Live Art; Runway Experimental Art Magazine; en werd ze uitgenodigd door Brussels Kunstenfestivaldesarts om de res+ref artist residency te ondernemen.
Abaffy is een in Zagreb geboren, in Melbourne+Brussel gevestigde alien. Maak contact.

Projecten & voorstellingen