Rona Kennedy

Profiel Photo 4 crop

Bio

Rona Kennedy bouwt werelden, creëert scheuren: tijdelijke autonome plekken voor experiment en agency. Als kunstenaar gebruikt ze performance, interventies in de publieke ruimte, audiovisuele installaties en workshops als manieren om gesprekken op gang te brengen. Ze is nieuwsgierig naar wat er in deze ontmoetingen kan ontstaan.

Ze komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië en is afgestudeerd in Theater en Performance Studies aan de Universiteit van Warwick. Ze werkte in Londen als freelance kunstenaar met dakloze jongeren, sekswerkers en vluchtelingen. Sinds ze in België woont, werkte ze als regisseur, performer en workshopbegeleider voor onder andere Mestizo Arts Platform, Victoria Deluxe, Bij de Vieze Gasten en Wisper, en als docent en artistiek onderzoeker aan de Karel de Grote hogeschool.

Ze is gefascineerd door (collectieve) praktijken die meerstemmigheid, dialoog en wederkerigheid verkennen. Ze maakt deel uit van het artistiek onderzoeksproject Migrating Dialogues dat werkt rond migratie, macht en voorrecht. Ze is medeoprichter van ZORAS collective. Dit interdisciplinaire collectief van kunstenaars en activisten onderzoekt hoe we voorbij de tweedeling hoop/loosheid, in/actie kunnen bewegen om meervoudige en complexe praktijken voor ecologische en sociale verandering te ontwikkelen.

Projecten & voorstellingen