floor (Triptych)

floor (triptych) zal de reconstructie van floor (triptych) vanuit het geheugen documenteren. Dit was een ontwerp van een performance die we in 2020 maakten, en die toen zo relevant aanvoelde - wel, nu staren we naar de ruïnes ervan.

Floor image for workspacebrussels

The Original Version volgde de reis van een rol dansvloer, die werd gevouwen, plat gemaakt, gekneed, gestreeld en opgehangen. Al doende transformeerde hij in verschillende kaarten en landschappen, en documenteerde een tijdlijn, een soundtrack en een monoliet ter herinnering aan iemand. Dit is althans wat wij ons herinneren - de filmopnamen van elk deel zijn ofwel dramatisch verloren gegaan of nooit gebeurd.

Als GENERATION 0 COVID BABIES wier beginnende werken bepaald worden door voortdurende onderbreking, zijn we nieuwsgierig naar hoe onze ongerealiseerde werken convergeren met deze stuntelige ervaring van tijd. Als we Floor (triptiek) behandelen als een kunstwerk dat een stukje geschiedenis heeft gedocumenteerd, hoe kunnen we dan de ruïnes ervan benaderen? Tijdens onze eerste pogingen om het werk terug te halen, werden we nieuwsgieriger naar de praktijk van kunstrestauratie dan naar het originele werk zelf, en we onderzoeken restauratietechnieken, waarden en het discours dat eromheen hangt.

Creatie & Performance: Ashley Ho & Domenik Naue — Omkadering residentie: workspacebrussels

Kunstenaar

Residenties

13.06.2022 - 24.06.2022

Afgelopen voorstellingen

Open Studio: Ashley Ho & Domenik Naue - floor (triptych)

23.06.2022 14:00 - 15:00