Le rêve d’Io

Le rêve d'Io is de volgende creatie van de Brusselse choreograaf Etienne Guilloteau (ECCE), in samenwerking met het hedendaagse muziekensemble Ictus.

Etienne Guilloteau - Ailleurs 16:9

In Le rêve d'Io verkent Guilloteau de grensoverschrijding, zowel in het lichaam van de dansers en de perceptie van het publiek, als in de uitvoeringsruimte. Waaruit bestaat de theatrale illusie? Hoe kunnen we de grenzen van het toneel doorbreken? Hoe kunnen we een ruimte representeren die zich elders bevindt? Dans en muziek komen samen om een nieuwe ruimtelijkheid te creëren die onze verwachtingen verrast en de zintuigen prikkelt.

Voor deze productie wil Guilloteau werken met ongetrainde dansers, die geselecteerd worden door middel van een reeks onderzoeksworkshops. Twee van zijn vaste dansers, Claire Godsmark en Emmi Väisänen, bewaken de structuur van het stuk. Een ensemble van vijf muzikanten begeleidt hen met een selectie van hedendaagse muziek. Hun focus is het werk van de Duitse componist Enno Poppe, die een levendige energie combineert met een bijna algoritmische taxonomie - perfect voor deze creatie.

Le rêve d'Io gaat in première op 29 oktober 2020 in Concertgebouw Brugge.

Choreografie: Etienne Guilloteau — Residentie: workspacebrussels

Kunstenaar

Residenties

10.03.2020 - 14.03.2020
Kaaistudio's
14.10.2019 - 25.10.2019
Ultima Vez