Night Bodies. Night Lights

Tijdens hun residentie gaan Boglárka Börcsök en Andreas Bolm door met het verdiepen van hun artistieke dialoog om praktijken van performance en film, fictie en documentaire dichter met elkaar te verweven.

NIGHTBODY NIGHTLIGHT

In hun work in progress, Night Bodies. Night Lights, reanimeren ze een kleine Hongaarse dorpsgemeenschap aan de hand van 16.000 portretfoto's uit de jaren 1930 in de vorm van een video- en geluidsinstallatie.

Van 1904 tot 1939 legde de Joodse studiofotograaf Nándor Homonnai de hele samenleving van zijn kleine Hongaarse geboortestad vast en vereeuwigde die. Gedurende een periode van meer dan 30 jaar kwamen duizenden burgers van verschillende afkomst, leeftijd, religie, beroep en sociale status bijeen in Homonnai's atelier om te poseren voor zijn camera.

Geïnspireerd door Virginia Woolf's essay "The Death of the Moth" en W.G. Sebald's roman "Austerlitz", creëert Night Bodies. Night Lights creëert een nachtelijke ontmoeting, een choreografie van de samenleving die reflecteert op de verdwijning van een gemeenschap.
By: Boglárka Börcsök & Andreas Bolm — Supported by MM Praxis / Montag Modus Berlin, HELLERAU — European Center for the Arts Dresden — Residency support: workspacebrussels

Residenties

09.05.2022 - 28.05.2022

workspacebrussels