Soirée d'études

Coproductie 2020

In Soirée d'études breidt Cassiel Gaube het onderzoek van zijn solo Farmer Train Swirl - Étude uit en creëert hij een trio dat de rijke woordenschat van house dance in een steeds evoluerende en groeiende reeks van études exploreert.

© Cassiel Gaube
© Cassiel Gaube

Een étude, in de muzikale zin van het woord, is een compositie die bedoeld is om de mogelijkheden van een bepaalde techniek te verkennen en ermee te experimenteren, vergelijkbaar met de manier waarop house dance wordt beoefend. Puttend uit bekende bewegingen binnen house dance, zoekt de danser naar variaties op deze passen en naar inventieve manieren om ze samen te verwoorden. De gedeelde kennis van deze passen stelt mensen in staat om elkaars dans als het ware te lezen. Samen met Federica "Mia" Miani en Diego "Odd Sweet" Dolciamie - twee ervaren street dansers uit Parijs- , wil Cassiel de geletterdheid onthullen die deze praktijk vereist en produceert.

Creatie: Cassiel Gaube — Dans: Cassiel Gaube, Yonas Perou — Technische ondersteuning & licht: Luc Schaltin — Dramaturgie: Manon Santkin — Productie: Hiros — Spreiding: ART HAPPENS — Coproductie: La Ménagerie de Verre, Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie dans le cadre de l'Accueil-studio, Kunstencentrum BUDA, workspacebrussels, wpZimmer, C-TAKT, Ballet National de Marseille — Met steun van: the Flemish Government, Charleroi danse, KAAP, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Teatro Municipal do Porto, Iaspis The Swedish Arts Grants Committee's International Programme for Visual Artists, Tanzhaus Zürich, School van Gaasbeek

Kunstenaar

Residenties

03.02.2020 - 07.02.2020
Kaaistudio's
06.05.2019 - 17.05.2019
Kaaistudio's