Dances in little format - double bill 1: caterina daniela mora jara & Loucka Fiagan

Coproductie 2022
© Steven Jouwersma
© Steven Jouwersma

De in Patagonië geboren danseres caterina daniela mora jara verbindt verschillende danstradities en continenten in een vertaling van ballet in Argentijnse malambo, met accenten van Argentijnse mate en kruidige Chileense ají, gestretcht als een veertienjarige ballerina. Verwacht je in haar solo In the name of another bastard-cheap lecture-performance (rather bastard than cheap) aan heel wat traditionele dansen en een eclectische boventiteling.

In een solo die het midden houdt tussen een lezing en een geluidsperformance, onderzoekt artistieke duizendpoot Loucka Fiagan onbewuste belichamingen en de limieten van de taal. In een spel met zijn stem, zijn lichaam, geluiden en de positie van het publiek stelt Loucka in Upon Reflection vragen over geweld en bedrog.

Dances in little format

De afgelopen twee jaar was danseres en onderzoeker caterina daniela mora jara een van de vaste huiskunstenaars van workspacebrussels. Tijdens de Open Studios rondt ze haar traject af met een minifestival waarin ze vijf andere kunstenaars uitnodigt om het podium met haar te delen. Dances in little format verbindt verschillende dansen en danstradities: het somatische, het virtuoze, klankreizen, kleine bewegingen. Na een onderzoeksresidentie van drie weken rond conflicterende belichaming nodigen de zes kunstenaars het publiek uit om deelgenoot te worden van hun proces. Van transoceanische trajecten tot ontheemding en vervorming in koloniale erfenissen van dansbeleving: de performers stellen ‘dans’ in vraag, en genieten van het dansen zelf.

In the name of another bastard-cheap lecture-performance (rather bastard than cheap): Van en met: caterina daniela mora jara – Dramaturgie: Aphra Behn, Kitry, Marie Geneviève Van Goethem – Kostuums: Stefania Assandri – Gekleed door: mijn mama Nancy – Malambo sur: Marcelo Licciardi – Opgedragen aan: Luis Biasotto – Licht: mijn vriend el Gara – Met de steun van: workspacebrussels, HAUT, Stockholm University of the Arts, La Poderosa, Salmón Festival, Research Centre apass – PhD supervisors: Chrysa Parkinson, Eleonora Fabião – Vertrouwen in mijn project: Vladimir Miller, Femke Snelting – Allianties met & dank aan: Marie Geneviève Van Goethem, de dag van de samba, jouw forró, onze tango, mijn Río de Janeiro, onze samba do trabalhador in Clube Renascença // Upon Reflection: Van en met: Loucka Fiagan – Assistentie bij scenografie en plaatsing publiek: Castélie Yalombo – Samenwerking voor het onderzoek: Beursschouwburg, Volta

Details event

Data
21.04.2023 | 20:30 - 22:15 Tickets

Duur
105'

Prijs
pay what you can (€4/7/10)

Locatie

Kaaistudio's (Brussel)


Discipline

dans / performance
in Engels, Frans, Spaans


Meer info

Andere toekomstige events