Alicia Jeannin

Portrait by oliviodare

Bio

Alicia Jeannin (1985, Frankrijk) is scenograaf, beeldend en geluidskunstenaar, gevestigd in Brussel.

Ze voltooide een master in scenografie in 2011 aan ENSAV La Cambre in Brussel en een voortgezette master in onderzoek in de kunsten aan Sint-Lucas in Antwerpen in 2020.

Parallel met haar werk in de podiumkunsten, werkt ze aan een persoonlijke praktijk waarin ze taal en oraliteit onderzoekt. Haar benadering bestaat erin de trajecten van stemmen en woorden te volgen, of het nu gaat om ruimtelijke verplaatsingen, historische evoluties, stoffelijke of emotionele processen. Dit uit zich meestal in geluidsprojecten, waarin ze bijzondere aandacht besteedt aan de luisterapparatuur en -contexten, en de rol en plaats van het publiek. Ze combineert vaak audio-opnames en scenografie als medium dat vertelling, ruimte, akoestiek, lichaam of performance omvat. Ze probeert mensen te verbinden met wat er gezegd wordt, via zintuiglijke en emotionele ervaringen.

Haar huidige project, When they speak, onderzoekt de performativiteit van orale expressie in de politiek. Het werd ontwikkeld in België en Roemenië, en zal worden voortgezet in workspacebrussels in juni 2022.

Projecten & voorstellingen