Elien Ronse

Schermafbeelding 2020 04 26 om 14 58 02

Bio

Elien Ronse (zij/haar) is een beeldend kunstenaar die zich bezighoudt met trajecten waarin verschillende domeinen samenkomen, zoals hedendaagse kunst, gemeenschapswerk, politiek activisme, theoretisch onderzoek,... Haar werk stelt problematische relationele mechanismen in de laatkapitalistische maatschappij in vraag. Via samenwerkingsverbanden wil ze normatieve sociale structuren verschuiven doorheen het hele maakproces.

Ze reist vaak voor haar werk en tot nu toe werd ze ondersteund door residenties zoals Das Weisse Haus (Wenen), Pier-2 Artcenter (Kaohsiung), Zarya (Vladivostok)... Ze nam deel aan evenementen en tentoonstellingen in Silent Green (Berlijn), Pleasure Zone (Bazel), Hotwheels (Athene),... In Belgiƫ ontwikkelde ze werk in de context van De Koer, Kunsthal Gent, workspacebrussels en Plan B.

Daarnaast is/was ze betrokken bij samenwerkingsverbanden zoals "Cultural Center Truck Stop" op een snelwegparking, open studio "Manoeuvre" en collectief "Para-instituut voor KUNST en precariteit" waar ze relationele mechanismen in de kunstcontext tracht te transformeren.

Ze behaalde een MA in Arts aan het Nederlands Kunstinstituut, een graad in Sociaal Werk en studeerde, in samenwerking met Manoeuvre, af aan het Advanced Master programma in Sint Lucas Antwerpen.

Projecten