Huiskunstenaars

Met enkele huiskunstenaars gaat workspacebrussels een samenwerking aan voor drie jaar. In die periode is workspacebrussels hun administratieve thuisbasis, gesprekspartner en residentieplek bij uitstek. Het doel van deze trajecten is om de praktijk van een kunstenaar te verdiepen en/of professionaliseren.

Onze huidige huiskunstenaars zijn:

© Mariana Machado
© Mariana Machado

Mooni Van Tichel
2023 - 2025

Mooni is danser, performer en choreograaf. Ze vond haar weg naar de dans via hiphop en breaking, en ging vervolgens studeren aan P.A.R.T.S. In 2024 creëert ze onder de vleugels van workspacebrussels de groepschoreografie STILL / ALIVE, rond sciencefiction, superhelden en technologie.

© Stine Sampers
© Stine Sampers

Carly Rae Heathcote
2023 - 2025

Carly is theatermaker, schrijver en ontwerper. Ze studeerde in 2021 af aan het KASK met haar voorstelling The Incantation Ploy. Haar interesse gaat uit naar het creëren van bevreemdende werelden die een perverse verhouding verkennen tussen twijfel en geloof, fascinatie en horror. In 2024 creëert ze onder de vleugels van workspacebrussels het groepswerk BURN GLASS GATE.

Vorige huiskunstenaars:

© Simon Baetens
© Simon Baetens

caterina daniela mora jara
2021 - 2023

Caterina is dansonderzoeker, performer, docent en schrijver. Ze is opgeleid in academische dans en folkloristische dans en stelt in haar werk de productiewijze en de koloniale erfenis in de representatie van westerse dans aan de kaak. Haar pedagogische benadering zet intimiteit in als strategie en verkent vertaling als transgressie. Caterina is momenteel promovendus aan SKH, Uniarts (Stockholm).

Dancing at the crossroads as we walk

Dancing at the Crossroads (As We Walk)
2021 - 2023

Een collectief met Sujata Goel, Cecilia Lisa Eliceche, Atabey Mamasita, Fabian Barba, Moya Michael & Jolie Reymond Ngemi

Dancing at the Crossroads (As We Walk) is een ruimte om samen teksten te schrijven, te werken en te converseren. Het is een groep niet-Europese dansprofessionals met een migratieachtergrond die ooit gevestigd waren in Vlaanderen (of dat nog steeds zijn). Hun werk wil kolonialiteit en racisme onthullen en confronteren met de internationale dansnetwerken die in West-Europa gevestigd zijn. Ze vormen ook een steungemeenschap van her-denking waarbinnen ze liefde en schoonheid cultiveren.

© Trui Hanoulle
© Trui Hanoulle

Kim Snauwaert & Anyuta Wiazemsky Snauwaert
2020 - 2022

Kim Snauwaert en Anyuta Wiazemsky leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan het KASK in Gent. In 2018 stapten ze in het huwelijk, met als doel om Anyuta aan een verblijfsvergunning te helpen, maar ook om samen een duurzame levensgemeenschap te creëren (de voorwaarde voor een wettelijk huwelijk in België). Dit artistiek levenswerk documenteren ze onder de titel Between Us.