Huiskunstenaars

Met huiskunstenaars gaat workspacebrussels een samenwerking aan voor twee of drie jaar. In die periode is workspacebrussels hun administratieve thuisbasis, gesprekspartner en residentieplek bij uitstek. Het doel van deze trajecten is om de praktijk van een kunstenaar te verdiepen en/of professionaliseren.

Onze huidige huiskunstenaars zijn:

© Simon Baetens
© Simon Baetens

caterina daniela mora jara
2021 - 2023

Caterina daniela mora jara is dansonderzoeker, performer, docent en schrijver.

Ze is opgeleid in academische dans en folkloristische dans en stelt in haar werk de productiewijze en de koloniale erfenis in de representatie van westerse dans aan de kaak. Haar pedagogische benadering zet intimiteit in als strategie en verkent vertaling als transgressie. Caterina is momenteel promovendus aan SKH, Uniarts (Stockholm).

Dancing at the crossroads as we walk

Dancing at the Crossroads (As We Walk)
2021 - 2023

Een collectief met Sujata Goel, Cecilia Lisa Eliceche, Atabey Mamasita, Fabian Barba, Moya Michael & Jolie Reymond Ngemi

Dancing at the Crossroads (As We Walk) is een ruimte om samen teksten te schrijven, te werken en te converseren. Het is een groep niet-Europese dansprofessionals met een migratieachtergrond die ooit gevestigd waren in Vlaanderen (of dat nog steeds zijn). Hun werk wil kolonialiteit en racisme onthullen en confronteren met de internationale dansnetwerken die in West-Europa gevestigd zijn. Ze vormen ook een steungemeenschap van her-denking waarbinnen ze liefde en schoonheid cultiveren.

© Stine Sampers
© Stine Sampers

Mooni Van Tichel
2023 - 2025

Mooni Van Tichel is een danser, performer en maker gevestigd in Brussel. Ze vond haar weg in de dans via hiphop en breaking, en ging vervolgens studeren aan P.A.R.T.S. In 2024 creëert ze onder de vleugels van workspacebrussels een groepswerk rond sciencefiction, superheroes en technologie.