Marcia Liu

© Klaas Boelen
© Klaas Boelen

Bio

Marcia Liu (Hong Kong, 1988) is een in Brussel gevestigde danser en maker. Afgestudeerd aan The Hong Kong Academy for Performing Arts, vervolgde Marcia haar dans in The Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S ) in België. Naast haar praktijk als performer heeft ze een masterdiploma filosofie behaald aan de KU Leuven.

Door als freelance performer te investeren in verschillende fysieke kwaliteiten en interpretaties, blijft ze haar vaardigheden en inzichten verfijnen door middel van verschillende belichaamde praktijken geïnspireerd door zowel het Oosten als het Westen. Ze is gedreven om de connecties tussen de mechanismen en motivaties van bewegende lichamen te onderzoeken.

Als maker houdt ze zich vooral bezig met de studie van de ervaring; momenteel houdt ze zich bezig met manieren om onze gastvrijheid en gevoeligheid voor een heterogeen begrip van de werkelijkheid te vergroten. In haar werk probeert zij filosofische vragen aan te pakken waarbij beweging zich bevindt op de drempel van het denken.

Projecten & voorstellingen