Moya Michael

Moya Michael copy

Bio

Moya Michael is een danseres, performer en choreografe, geboren en getogen in Johannesburg, Zuid-Afrika. Ze heeft gedanst voor kunstenaars als Akram Khan, Gregory Maqoma, Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas), Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet (Eastman), Faustin Linyekula, David Hernandez, en Mårten Spångberg en Jin Xing. Moya woont momenteel in Brussel. De stad is haar uitvalsbasis voor het creëren van haar eigen werk.

Moya heeft gewerkt aan opdrachten in verschillende delen van de wereld, waaronder China, India en Zuid-Afrika. Haar laatste project omvat een serie solo's onder de naam Coloured Swans, waarvan het eerste en tweede deel in première gingen in Brussel in november 2018 en het derde deel Harriets Remix in september 2020. Verder heeft Moya het voortouw genomen in een open-ended samenwerking in Pondicherry, India, met een groep multidisciplinaire kunstenaars van over de hele wereld.

Moya is geïnteresseerd in 'performing the self' en in het ontwikkelen van projecten met andere kunstenaars en artistieke disciplines. Ze blijft zich ontwikkelen als een creatieve maker van live performance. Het is op deze manier dat ze een werkrelatie heeft opgebouwd met de KVS. Als een ervaren performer is Moya geïnteresseerd in alle vormen van expressie en identiteit, waarbij ze gebruik maakt van mixed media.

Van januari 2021 tot april 2023 is Moya Michael als lid van het collectief Dancing at the Crossroads (As We Walk) een van de huiskunstenaars van workspacebrussels.

Projecten