Borders in Representation

Als research fellow van de Noorse Theateracademie in Fredrikstad (Noorwegen) onderzoekt Etienne Guilloteau momenteel wat de grenzen van de representatie zouden kunnen zijn.

© Herman Sorgeloos
© Herman Sorgeloos

Zijn onderzoek, dat zich richt op de representatie in de uitvoering, zal in twee delen worden opgesplitst:

Embodied borders en Borders in space. Embodied borders is een onderzoek naar het lichaam en de verschillende gradaties van aanwezigheid van performativiteit in een 'utopisch lichaam' (1). Borders in space is een reflectie en experiment over welke grenzen van representatie er zijn in de ruimte, de architectuur en in de praktische objecten die er deel van uitmaken om de 'heterotopie' (2) van de performatieve ruimte samen te stellen.

[1] Michel Foucault, Le corps utopiqueUtopian Body vertaald door Lucia Allais, geredigeerd door Caroline A. Jones. In Utopian Body, een radio-uitzending die verband houdt met zijn conferentie over heterotopie, legt Michel Foucault een ambivalentie van het lichaam in zijn relatie tot de ruimte bloot. Het is hier en overal tegelijk. Hij beschrijft het lichaam van de danser als 'gedilateerd langs een hele ruimte die er zowel buiten als binnenin ligt'.

[2] Michel Foucault, Des Espaces AutresOf Other spaces: Utopia and Heterotopias, 14 maart 1967. Vertaald door Jay Miskowiec.
Door: Etienne Guilloteau — Met steun van: workspacebrussels

Kunstenaar

Residenties

05.06.2018 - 15.06.2018
Kaaitheater