Mer+

Coproductie 2018

Mer+ is een multidisciplinair kunstproject over verlies, rituelen en solidariteit. Geïnspireerd door de dansvoorstelling Mer- van het Brusselse gezelschap ECCE, werkten 25 leerlingen van het Sint-Jan-Berchmanscollege samen met de kunstenaars aan een avond vol hedendaagse rituelen.

ECCE, Pluto Ensemble & Sint-Jan Berchmanscollege - Mer+ 16:9

Mer-

Met de requiemmuziek van de Vlaamse polyfonie als uitgangspunt, neemt deze voorstelling het thema van het verlies als uitgangspunt voor een multidisciplinair ritueel voor vijf professionele dansers en zangers. Voor de gelegenheid wordt de voorstelling speciaal aangepast aan de prachtige kapel van het Sint-Jan-Berchmanscollege.

Lost & Found

Parallel aan de voorstelling tonen de studenten hun persoonlijke vertaling van het thema. In de afgelopen maanden hebben ze samen met de kunstenaars hun impressies van de voorstelling vertaald in hun eigen teksten, beelden, liedjes, video's en kleine installaties. Het resultaat is een ervaringsparcours met talrijke rituelen en getuigenissen, zowel groot als klein.

Project van: de studenten & leerkrachten van het Sint-Jan Berchmanscollege, Claire Croizé, Etienne Guilloteau, Marnix de Cat, Marnix Rummens, de dansers & muzikanten van Mer- — Gecoproduceerd door: workspacebrussels /// Credits Mer-: Concept en choreografie: Claire Croizé & Etienne Guilloteau — Dansers: Claire Godsmark, Tarek Halaby, Mikko Hyvönen, Emmi Väisänen, Young Won Song — Muziek uitgevoerd door: Pluto-ensemble — Muziekregie: Marnix de Cat — Zangers: Kristen Witmer (soprano), Marnix De Cat (alt), Pieter De Moor (tenor), Harry van der Kamp (bas) — Lichtontwerp: Hans Meijer — Kostuumontwerp: Anne-Catherine Kunz — Productie: ECCE vzw — Co-productie: Concertgebouw Brugge — In samenwerking met: STUK, wpZimmer & workspacebrussels — Met steun van: Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid

Afgelopen voorstellingen

Mer+

25.05.2018 19:00 - 22:00