Slide

Coproductie 2020

Een ruimtelijke performance setting waarin fotografische beelden, scenografie en geluid een dialoog aangaan met elkaar, de toeschouwer en de performers. Terwijl scènes in beweging worden gezet, ontstaat er een donker landschap.

Slide working title 1 image by Michaël Bloos

In de eerste fase van het creatieproces van Slide is Evelien Cammaert begonnen met het fotograferen op 35mm diafilm. Een medium dat zowel direct als mysterieus is. Direct, omdat het een transparant beeld oplevert dat zichtbaar wordt, simpelweg door er een licht doorheen te laten schijnen. Echter, vanaf het moment van opname tot aan de projectie door een diaprojector heeft het beeld een mysterieus pad afgelegd. Een diafilm, of omkeerfilm, ondergaat een complex ontwikkelingsproces in de donkere kamer en het resultaat verschilt van lab tot lab, van lichtbron tot lichtbron en van het vlak en het kader waarop of waardoor het wordt geprojecteerd.

De ervaring van het fotografische beeld, beïnvloed door verschillende omstandigheden, sferen en temporele en ruimtelijke condities, is wat onderzocht wordt in dit stuk.

De grens tussen concrete werkelijkheid en subjectieve abstractie wordt afwisselend getoond en vervaagd, terwijl je een steeds veranderend universum van schilderkunstige beelden, abstracte vlakken, kaders, schaduwen en vervormingen binnenloopt.

Concept, performance en beelden: Evelien Cammaert - Dramaturgie: Alice van der Wielen - Scenografie: Joris Perdieus - Geluidsontwerp: Harpo ’t Hart - Advies: Bart Van den Eynde - Coproductie: Platform 0090, C-Takt, workspacebrussels - Residenties: C-Takt Dommelhof, wpZimmer, Performance Art Forum (PAF), workspacebrussels, Isola Comacina (met steun van de Vlaamse Overheid) - In samenwerking met: de Master in Theater opleiding, Institute of Performative Arts (Maastricht), Tiny Things vzw

Kunstenaar

Residenties

24.08.2020 - 03.09.2020
15.06.2020 - 26.06.2020

Afgelopen voorstellingen

Glowing Domestic Landscape

1.07.2020 14:00