This Kind of Bird Flies Backwards

Coproductie 2018

This Kind Of Bird Flies Backwards is de titel van een nieuw stuk van Natalia Pieczuro. Het is een samenwerking tussen Natalia Pieczuro, Colin H. van Eeckhout, Mathieu Vandekerckhove en Bjorn Lescouhier.

© Rudy Carlier
© Rudy Carlier

Het stuk zal live Amenra, Kingdom, CHVE en Syndrome muziek bevatten. Natalia Pieczuro nam voor dit werk "momenten waarop we voelen dat we leven" en verschillende "extremen" als inspiratiebron. Het uitgangspunt van het werk waren haar eigen ervaringen, maar ook "verhalen" van anderen; van mensen die niet bang zijn om te leven.

De keuze om te werken met Colin, die de Belgische post-metaalscene sterk vertegenwoordigt, werd geïnspireerd door de overtuiging en het gevoel dat dit soort muziek spreekt voor de intensiteit van bepaalde ervaringen, die vaak moeilijk te beschrijven zijn met alleen maar woorden. Met behulp van haar lichaam construeert Natalia haar taal en confronteert ze een vraag: Hoe leven we? Wat is geluk en verdriet? Wat is een herinnering?

De korte versie is in 2016 en 2017 meerdere malen gepresenteerd: in een bos, ergens in Zwitserland; op het muziekfestival Copacabana in Gent 2016; tussen de duinen van Raversyde; in het kader van het onderzoeksprogramma WILD CARDS in Boekarest; in Gent Bougement en in San Sebastian als onderdeel van de Europese Culturele Hoofdstad. De avondvullende versie ging in première in nOna (Mechelen) op 14 en 15 maart 2018.

Van en met: Natalia Pieczuro, Colin H. van Eeckhout, Mathieu van de Kerckhove, Bjorn Lescouhier — Muziek: Colin H. van Eeckhout, Mathieu van de Kerckhove, Bjorn Lescouhier — Licht: Florence Richard — Kostuum: Aline Breucker — Scenografie: Natalia Pieczuro — Co-productie: nOna — Met steun van: workspacebrussels, Ultima Vez, Garage29, Long Life Burning- Wild Cards, Théâtre Marni, lesballetscdelab — Foto © Rudy Carlier

Kunstenaar

Residenties

08.01.2018 - 12.01.2018
Rosas