AN HOUR WITH

Coproduction 2024

Sinds 2019 wisselen HAUT en workspacebrussels ideeën, praktijken en residenties uit tussen Kopenhagen en Brussel. In april 2024 ontvangt HAUT Stanley Ollivier en Mamadou Wague, met wie workspacebrussels samenwerkt voor het project Spine of Desire.

Tijdens dit AN HOUR WITH reflecteren Stanley Ollivier en zijn medewerker Mamadou Wague op de thema's van het choreografisch onderzoek naar intimiteit, saamhorigheid, het lichaam en het creëren van een bewaakte, veilige ruimte in het project Spine Of Desire: Wounds without tears, out of one skin in diamonds and shit. Het gesprek zal de gemeenschapsvormende kracht van POC-ruimten als uitgangspunt nemen om traditionele choreografische benaderingen te herformuleren.

Stanley's artistieke praktijk komt voort uit de overtuiging dat een lichaam oneindige mogelijkheden heeft om het onverwachte te genereren en de abstracte, fantasierijke en perceptieve kracht van het menselijk lichaam uit te dagen. Hij is geïnteresseerd in fysiek onderzoek, met inbegrip van maar niet beperkt tot beweging en kijkt naar alternatieve manieren van samenzijn, dansen en bestaan, terwijl hij noties van normativiteit en starheid in twijfel trekt. Zijn choreografisch gereedschap werkt met dans als een medium voor het creëren van schimmige ruimtes van ambivalentie en fantasie, slingerend tussen fragmenten en volheid, deconstructie en constructie, optimisme en twijfel.

Op dit moment zijn enkele van de belangrijkste interesses in zijn werk het ontdekken van nieuwe fysieke verhalen en openingen voor een bewuste onschuld, terwijl hij duikt in de praktijk van het verpletterende, vreugdevolle en hardnekkige lichaam.

Kunstenaar

Details activiteit

Data
25.04.2024 | 10:00 - 11:00 Tickets

Duur
60 min.

Prijs
free

Locatie

HAUT (Kopenhagen)


Discipline

conversatie
in het Engels

Andere toekomstige activiteiten