Cleaning Oracles – A Ray of Light or How to Hold

© Mary Szydlowska
© Mary Szydlowska

Met Cleaning Oracles creëren Mary Szydłowska, Federico Protto, Eimi Leggett en Aleksandra Borys een onderzoeksruimte waarin traagheid, aandacht en zoning-out centraal staan. Als toeschouwer word je uitgenodigd om je te nestelen, en de ruimte te delen met vijf performers en een muzikant. Verwacht je aan een performatieve ervaring die reflecties oproept over werk, vermoeidheid, ontspanning, vrije tijd en speculaties over de toekomst. Een hypnotische toestand waarin diepe rust en urgentie samengaan.

Mary Szydłowska is een kunstenaar en choreograaf wiens werk gericht is op perifere fenomenen en ecologieën van aandacht in de context van architecturale ruimtes en institutionele omgevingen. In de afgelopen jaren ontwikkelde Mary een tweeluik van solowerken over de gebaren van het schoonmaken, waarin reflectie op de politiek van arbeid samengaat met een belichaamd onderzoek naar reinheid en vuil. Mary behaalde een master dans aan P.A.R.T.S. en een master culturele studies aan de Jagiellonian University in Krakau.

Van: Mary Szydłowska - In dialoog met: Federico Protto, Eimi Leggett, Aleks Borys - Performance:: Mary Szydłowska, Federico Protto, Eimi Leggett, Osamu Shikichi, Parvin Saljoughi - Kamerakoestiek door: Mlondiwethu Dubazane - Residentiepartners: workspacebrussels, BUDA, wpZimmer, het Atlas-programma van Impulstanz, CC Strombeek & De School van Gaasbeek - Met steun van: de Vlaamse Overheid

Kunstenaar

Details activiteit

Data
21.04.2024 | 14:00 - 14:50 Tickets
21.04.2024 | 19:00 - 19:50 Tickets

Duur
50 min.

Prijs
pay what you can: €5/8/12

Locatie

Kaaistudios (Brussel)


Discipline

dans
creatie-in-ontwikkeling
zonder gesproken tekst


Meer info

deel van Open Studios

Andere toekomstige activiteiten