Conflicted Embodiment: a study session

Coproductie 2022
© caterina daniela mora jara
© caterina daniela mora jara

Samen met een kleine groep deelnemers duikt caterina daniela mora jara in haar essay Conflicted Embodiment. Notes from Dancing on Both Sides of the Atlantic, dat in september 2023 werd gepubliceerd. Wat betekenen ‘folklore’, ‘populair’ en ‘academisch’ binnen de verschillende danscontexten van het globale noorden en zuiden? Welke moedertalen huizen in dans en performance? En welke rol kan vertaling spelen? Door de complexiteit van het onvertaalbare te omarmen, wordt onderzocht hoe ‘conflicted embodiment’ een onderzoekstool kan zijn voor de vraag hoe een lichaam doorheen migratie, kolonialisme en dans navigeert.

Van 2021 tot 2023 was caterina daniela mora jara een van de vaste huiskunstenaars van workspacebrussels. Haar traject werd afgerond met een publicatie die de inspiratie vormt voor deze leesgroep. In haar werk bevraagt caterina de dominante manieren van werk produceren en de koloniale erfenis in de representatie van westerse dans. Ze doctoreert momenteel aan Uniarts / Stockholm University of the Arts.

Van en met: caterina daniela mora jara – Eindredactie essay & dramaturgie workshop: Vladimir Miller – Productie: workspacebrussels

Details activiteit

Data
21.04.2024 | 11:00 - 13:00 Tickets

Duur
120 min

Prijs
free / registration compulsory

Locatie

workspacebrussels (Brussel)


Discipline

workshop / leesgroep
in het Engels


Meer info

deel van Open Studios

Andere toekomstige activiteiten