KAOS Talk: Elien Ronse

Coproductie 2022

'Doing friendship': een KAOS Talk met Elien Ronse, Mirra Markhaëva en Ignace Wouters

5771 F883 AB15 4 BBE BC81 4 C9 A74 BB5924 1 201 a

Elien Ronse is in residentie bij KAOS in het Psychosociaal Centrum St.-Alexius in Brussel. Ze brengt het grootste deel van haar tijd door in het 'Staminee', ook wel de 'leefruimte'. Hier vragen mensen elkaar hoe het gaat. Gesprekken gaan van smalltalk tot intieme onderwerpen. In deze context vraagt Elien Ronse zich af hoe zorg plaatsvindt in onze dagelijkse relaties en wat de betekenis is van vriendschap in ons volwassen leven.

Voor deze KAOS Talk in Museum Dr. Guislain (in Gent en online) nodigt Elien twee kunstenaars uit om in het onderwerp 'doing friendship' te duiken. Mirra Markhaëva is een kunstenares en activiste, die vanuit de Republiek Boerjatië naar België emigreerde. Zij deelt haar ervaringen en ideeën over individualisme en collectivisme. Ignace Wouters is een kunstenaar die ook in PSC St.-Alexius werkt. Hij zal bespreken hoe vriendschap of 'vriendschappelijke relaties' deel uitmaken van zijn werkcontext, zowel als werknemer van het ziekenhuis als kunstenaar.

KAOS-coördinator Mike Michiels zal het gesprek modereren. De lezing is in het Engels, maar we kunnen naar het Nederlands vertalen indien gewenst. U bent van harte welkom om te komen luisteren en uw gedachten over vriendschap te delen.

Kunstenaar

Details activiteit

Data
1.12.2022 | 20:00 - 22:00 Tickets

Duur
120'

Prijs
gratis

Locatie

Discipline

Gesprek


Meer info

Een avond in het kader van onze samenwerking met KAOS

Andere toekomstige activiteiten