KAOS Talk: Merel Stolker

Coproductie 2022

'Collectief Alleen': een KAOS Talk met Merel Stolker, Elly Van Eeghem en Malou Doormaal

© Floor Elli
© Floor Elli

In het kader van haar residentie Collectief alleen organiseert kunstenaar Merel Stolker een gesprek op 02.02.2023 om 20u in Museum Dr. Guislain in Gent.

Merel Stolker werkte in residentie bij KAOS in de maanden december 2022 en januari 2023. Onder de titel Collectief Alleen deed ze artistiek onderzoek rond het thema eenzaamheid. Ze spendeerde veel tijd in een van de gemeenschappelijke ruimtes van het Psychosociaal Centrum St.-Alexius in Brussel: een plek waar iedereen vrij in en uit kan wandelen. Een van de patiënten die er vaak komt omschrijft het als 'een ruimte waar je samen alleen kan zijn'. Zodoende is deze plek met haar rituelen en gebruiken van de mensen die er samenkomen deel geworden van Merels artistiek onderzoek. Dit met het idee de ruimte als voorbeeld te gebruiken om zelf ook een plek te creëren voor 'collectief alleen zijn'.

Voor haar KAOS-talk nodigt Merel twee kunstenaars uit die allebei op hun eigen manier een dergelijke plek opbouwden. Elly Van Eeghem is kunstenaar en oprichter van Campus Atelier in Nieuw Gent, een collectief atelier voor de publieke ruimte. Malou van Doormaal is kunstenaar en oprichter van de Drag Up Family, een lerende community die bij elkaar komt rondom dragcultuur. Samen met Merel Stolker zullen ze deze avond in gesprek gaan. Het gesprek wordt gemodereerd door KAOS-coördinator Mike Michiels.

Kijk online

Kun je er niet fysiek bij zijn in Gent? Volg het gesprek via deze livestream!

Kunstenaar

Details activiteit

Data
2.02.2023 | 20:00 - 22:00

Duur
120'

Prijs
gratis

Locatie

Discipline

Gesprek


Meer info

Een avond in het kader van onze samenwerking met KAOS

Andere toekomstige activiteiten