Anastasia Guevel

Anastasia Guevel

Bio

Anastasia Guevel is choreografe, danseres en beeldend kunstenaar. Na haar studie aan de Beaux-Arts in Toulouse vervolgde ze haar studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel in ISAC. Ze studeerde af aan een Master of Art in Public Space en aan het Hoger Instituut voor Kunst en Choreografie. Ze is lid van de Artistieke Coöperatie En Archipel. Tussen dans en filosofie stelt haar praktijk de plaats van het lichaam in het leerproces en in de productie van kennis in vraag.

Dit postulaat van het "lichaam dat weet" bracht haar ertoe om somatische praktijken te ontwikkelen geïnspireerd door fasciatherapie, magnetisme, meditatie, yoga en hypnose. Deze verschillende praktijken worden gedeeld tijdens Hoofdloze Trainingen.

In 2016 lanceerde ze het 2.leuz project, een jaarlijks terugkerend ritueel in discussie met "The Primer of Gilles Deleuze". Na A als dier, B als drank, C als cultuur en D als verlangens, valt 2020 naar E als kindertijd. De artistieke respons die voor december 2020 wordt gegeven, krijgt de vorm van een livestream performance op het Twitch-streamingplatform.

Tegelijkertijd wil ze met haar huidige onderzoek een tactiele choreografische methode ontwikkelen die het leren van een vreemde taal mogelijk maakt. Ze is ook toneelschrijver in het project 𝑀𝑎𝑦𝑓𝑙𝑖𝑒𝑠-𝑠ℎ𝑎𝑑𝑓𝑙𝑖𝑒𝑠 van Sonia Czernichowski en performer in het toneelstuk My Dear, van Bruno Marin. Tot slot werkt ze aan de creatie van het choreografische project SLIME, ondersteund door Charleroi danse, Studio Thor en workspacebrussels. SLIME verkent de mogelijkheden om de fasciatherapeutische toets van alledaagse technologische objecten te gebruiken.

Projecten & voorstellingen