Gaëtan Rusquet

©  Louise Tanoto
© Louise Tanoto

Bio

Na zijn studie Applied Arts in Parijs aan L'ENSAAMA behaalde Gaëtan Rusquet (1984) een Master in scenografie en performance aan l'ENSAV La Cambre. Hij werkt als kunstenaar-performer, tolk of in samenwerking als projectleider op het gebied van performance, dans, theater en beeldende kunst. Recent performde hij in Celestial Sorrow van Meg Stuart, Square Dance van Bryan Campbell en creëerde hij de kostuums en scenografie voor Boundary Games van Léa Drouet. the eYe in the light in the eYe (2020), , in opdracht van Europalia, weerspiegelt de fotografische praktijk van Brancusi door beelden te laten verschijnen en verdwijnen in de ogen van de kijkers, die zelf het medium worden.

In zijn artistieke voorstellen richt Rusquet zich op de relatie tussen het lichaam en de ruimte, door gebruik te maken van een medium en de noodzaak van een daaraan gekoppelde beweging. In zijn werk wil hij een visuele en performatieve ervaring delen met het publiek. Ondertussen (2014) worstelen de performers met het uiteenvallen van de constructie die ze bouwen, terwijl As We Were Moving Ahead Occasionally We Saw Brief Glimpses of Beauty (2018) de choreografische mogelijkheden van (live) videomontage en het perspectief van de selfie verkent.

Zijn werk werd gepresenteerd op Trouble Festival (BE), Impulstanz (AT), MDT Stockholm (SE), Centre Pompidou (FR), Theater Avantgarden (NO), Accionmad (ES), FRAC Lorraine (FR), Kaaitheater (BE), Palais de Tokyo (FR), Homonovus festival (LV).

Projecten & voorstellingen