Kaori Ishiguro

Kaori Ishiguro

Bio

Kaori Ishiguro (Japan, 1991) begon op jonge leeftijd met het beoefenen van moderne dans en ballet in Japan. Na haar afstuderen aan de Japan Women's College of Physical Education verhuisde ze in 2016 naar België om er hedendaagse dans te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze in 2019 afstudeerde.

Haar artistieke praktijk begon met het bevragen van haar positie als danseres, weg van dansgezelschappen en de focus op techniek. Ze zoekt naar een nieuwe bewegingstaal, gebaseerd op meer eenvoudige, menselijke bewegingen, met herhaling en kleine veranderingen. Ze onderzoekt hoe ze de grens tussen toeschouwers en performers kan doorbreken/verleggen, niet op een voor de hand liggende manier van interactieve voorstellingen, maar eerder om een gedeeld gevoel te creëren van in het hier en nu te zijn, op hetzelfde moment. Ze vindt het belangrijk dat we opnieuw erkennen dat we ons allemaal in hetzelfde 'ene' moment bevinden en probeert vanaf dat moment de nadruk te leggen op de realiteit van 'hier en nu'. Haar werk bestaat uit meeslepende stukken die onderzoeken hoe het publiek zich geleidelijk aan bewust kan worden van hun onderlinge verstrengeling. Door naar de anderen te kijken, kunnen ze zichzelf erkennen.

Sinds 2018 heeft ze verschillende voorstellingen gemaakt, waaronder Last, First (2018), YumeUtsuTsu (2018,) NONAI (2019) en 1/f on an interval bounded away from both zero and infinity (2019); HACHŌ is de voortzetting van dit project.

Als danser/performer werkt ze momenteel samen met choreografe Francesca Chiodi Latini voor JARDIN POILU, dat in september 2020 in première gaat.

Projecten & voorstellingen