Nastaran Razawi Khorasani

Nas 7303 Jochem Jurgens copy

Bio

Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) studeerde af als performer en theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Ze richtte samen met Davy Pieters het makersduo Kobe op, dat zich richt op voorstellingen voor dansfestivals, clubs en galerieën. Daarnaast performde ze en maakte ze werk bij verschillende Nederlandse theatergezelschappen. Ze werd bekroond met de Gouden Krekel op het Nederlands Theater Festival in 2014, de BNG Bank Theaterprijs in 2020 en werd genomineerd voor de Dutch Dance Festival Awards 2020 voor haar werk als choreografe.

In haar visueel en fysiek georiënteerde werk onderzoekt ze fascinaties over universeel menselijk gedrag in verschillende culturen. Haar thema's worden op dit moment steeds specifieker en politieker. Daarbij voelt ze de verantwoordelijkheid om een stem te geven aan mensen die niet in de positie zijn om zich te uiten.

Op workspacebrussels doet Nastaran onderzoek naar haar twee nieuwste projecten: Songs for no one - duetten met kinderstemmen in de islamitische dictatuur van Iran - en House of Strength - een voorstelling over onderdrukking en bevrijding, gebaseerd op de oude rituele sport Zurkhaneh.

Projecten & voorstellingen