Collectief Alleen

Coproductie 2022

Een onderzoeksproject rond eenzaamheid

Little Merel Maria Stuut

In dit onderzoek staat, zoals in het meeste van Merel Stolker werk, de ervaringsdeskundige centraal. Als het gaat om eenzaamheid zijn velen van ons op de een of andere manier ervaringsdeskundige geworden. Dit alles bij elkaar levert een enorme kennis op over eenzaamheid en manieren om ermee om te gaan. Het is deze belichaamde kennis die Merel wil aanboren door samen te komen.

De residentie bij KAOS wordt de eerste omgeving waarin Merel ruimte wil maken voor collectieve eenzaamheid. Ze streeft ernaar nieuwe belichaamde en rituele vormen te vinden om de kennis die in elk individu ligt opgeslagen te omsluiten, zodat deze door anderen kan worden ervaren en gedeeld. Haar rol als kunstenaar zal die van leerling zijn, waarbij ze zich laat leiden door de ervaringen en input van de bewoners, bezoekers, medewerkers en anderen uit de psychiatrische omgeving op deze onderzoeksreis.

KAOS Talk

Op 02.02.2023 organiseert Merel Stolker een KAOS Talk over het thema van haar residentie. De Talk gaat door in Museum Dr. Guislain in Gent om 20u. Via deze livestream kun je het gesprek ook online volgen.

Over de residenties bij KAOS

KAOS 16:9

KAOS ontwikkelt kunstprojecten met kunstenaars die al dan niet een psychische kwetsbaarheid hebben. In samenwerking met workspacebrussels worden vanaf 2022 jaarlijks een aantal langdurige residenties opgezet binnen een psychiatrisch centrum.

Onderzoek: Merel Stolker - Residentie in het kader van een samenwerking tussen KAOS en workspacebrussels

Kunstenaar

Residenties

30.11.2022 - 27.01.2023

KAOS

Afgelopen events

KAOS Talk: Merel Stolker

2.02.2023 20:00 - 22:00