Images for Mars II

Coproductie 2018

Voor het videowerk IMAGES FOR MARS II (life-sized projection) onderzoekt Karl Van Welden het effect van een ramp op het menselijk lichaam.

Karl Van Welden  - Images For Mars II

We zien mensen in een staat van onzorgvuldigheid, totdat er een donkere asregen op hen valt, die hun idylle in een catastrofe verandert. Of hoe een zalige picknick in het park een scène wordt van verkoolde lichamen op een stuk verschroeide aarde. Tijdens de actie transformeert de vallende asregen het beeld langzaam maar zeker. De performers vechten hun persoonlijke strijd uit terwijl hun vitaliteit wordt bedreigd. Naarmate het fysieke lichaam verandert, wordt het beeld monochroom. Zodra de stofwolk zich volledig heeft gevestigd, stollen beeld en beweging.

De choreografie en de bewegingen zijn geïnspireerd op archeologische vondsten uit Pompeii en Herculaneum, die letterlijk de posities van lichamen op het moment van een catastrofe laten zien.

Productie: wpZimmer — Co-productie: Concertgebouw Brugge, C-TAKT, workspacebrussels — Beeld: Pulvis et umbra sumus © 2012 Karl Van Welden

Kunstenaar