Melting Pot

Coproduction 2021

Melting Pot is een danspraktijk ontwikkeld door de Italiaanse maker Marco Torrice. Dansers met verschillende culturele achtergronden en stijlen ontmoeten elkaar op de dansvloer en treden zo in dialoog. Door middel van beweging vertellen ze een verhaal waarbij ze hun diepste emoties uiten, delen en een plaats geven.

Marco Torrice - Melting Pot 16:9

Torrice creëert en herdefinieert het concept van 'hedendaagse dans'. Zijn project is meer dan een performance maar extatische ervaring waarbij de betrokken artiesten een deel van zichzelf in de Melting Pot gooien en samen nieuw leven scheppen. Verschillende dansstijlen zoals hip hop freestyle, krump, vogueing, … komen samen in een show die zich bevindt tussen performance en party!

In 2020 daagt Torrice het principe van Melting Pot uit door het dialoog open te trekken naar andere kunstsectoren. Samen met Jorge Guevara Enrique Larrotta, Thomas Turine en Ndiaga Diaw bouwt hij een brug tussen de podiumkunsten, muziek, licht/video en mode.

Door nieuwe kunstvormen met elkaar te laten samenwerken wilt Torrice zijn huidige danspraktijk en de perceptie daarvan verder ontwikkelen en versterken. En dat allemaal tijdens een spetterende dansperformance waar je niet weg van kan kijken!

Concept: Marco Torrice — Lichtontwerp & artistieke coördinatie: Jorge Guevara Enrique Larrotta — Muziek: Thomas Turine — Kledingontwerp: Ndiaga Diaw — Dansers: Ivona Medic Nikolic, Lucas Katangila, Jerneja Fekonja, Caupenne Jhayar Junior — Coproductie: kunstZ en workspacebrussels

Kunstenaar

Residenties

09.12.2019 - 22.12.2019
Kaaitheater