The works of the flesh are manifest

The works of the flesh are manifest is een uitnodiging om je seksuele zelve te zijn en die verschillende verlangende versies van jezelf te eren. Het is een vleselijke viering van woord en beweging als tegengif tegen invisibilisering en vernedering. Het is een feest, maar climaxen zijn noch het doel noch het einde en extase is er niet de enige geaccepteerde valuta (want ‘it’s my party and I cry if I want to…’).

© Rudy Carlier
© Rudy Carlier

Genoeg geld en een kamer voor jezelf, dat was wat je volgens Virginia Woolf nodig had om je als vrouw te kunnen toewijden aan fictie. Daar zijn we nog lang niet helemaal. Maar wat als je niets anders hebt dan die ene kamer voor jezelf? En wat als men daar ongevraagd mag binnenkomen? Volledig leven (volgens) de eigen seksuele identiteit en seksuele autonomie is jammer genoeg nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Via autofictie onderzoeken Anna Dujardin en Fanny Vandesande hoe hun seksuele ervaringen zijn gevormd door de opgelegde sociopolitieke structuren en hoe zij zich daartegen kunnen verzetten door lust, seks en seksueel verlangen te behandelen als een festiviteit en een daad van self-care.

Anna Dujardin en Fanny Vandesande leerden elkaar kennen dankzij hun werk bij Platform-k. Niet enkel vinden ze elkaar in hun toewijding aan beweging, maar ook in de onderzoeksonderwerpen die hen als performer/makers fascineren zoals seksualiteit en intiem burgerschap. Elk worden ze op hun eigen manier geconfronteerd met onbegrip ten aanzien van de seksuele verlangens die ze willen nastreven en dat vormt dan ook het startpunt voor The works of the flesh are manifest. Het onderzoek vertrekt niet enkel uit de (gefictionaliseerde) ervaringen van Dujardin en Vandesande, maar zullen ook rijkelijk geïnformeerd en gestut worden door samenwerkingen met Aditi vzw (een advies- en informatiecentrum die zorgt voor seksualiteit en intimiteitzorg op maat) en ateliers met performers van LaGeste.

Concept & Tekst: Fanny Vandesande, Anna Dujardin & Bo Alfaro Decreton — Performance & Choreografie: Fanny Vandesande & Anna Dujardin — Kostuum & Set design: Aidan Abnet — Sound design: Ruben Nachtergaele — Muziek: Kobe Boon — Dramaturgie & Regie-assistentie: Bo Alfaro Decreton — Met steun van: De Stad Gent & Cultuur Gent

Residenties

29.11.2022 - 02.12.2022

Kaaistudio's

14.11.2022 - 18.11.2022

Ultima Vez

24.10.2022 - 28.10.2022

Ultima Vez