Topical Dance

Hoe creëert dans een gevoel van actualiteit?

Sebastian Kann - Topical Dance 16:9

Wanneer we het over een dansvoorstelling hebben, zijn we soms geneigd erover te praten als een drager van een boodschap of een thema. De vraag ‘waarover het gaat’ kan ons wegleiden van de dans naar een onderwerp of een politieke kwestie 'daarbuiten', in de wereld buiten het theater. Maar ‘waarover het gaat’ kan ook een gevoel zijn, een smaak, een vage veronderstelling die in de dans zelf besloten ligt. Hoe creëert dans een gevoel van actualiteit? Op welke normen, vormen en genres baseert ze zich om dat te doen? En waar komen we terecht als we juist dat – de vorm en het gevoel van een actuele dans – proberen aan te scherpen, zonder ons op één onderwerp of boodschap te richten?

Tijdens de residentie bij workspacebrussels zal Sebastian de studio delen met Erin Hill en Maria Kefirova. Samen denken ze na over het transformeren van de geïmproviseerde danspraktijken die ze tot nu toe hebben ontwikkeld tot iets wat op een voorstelling lijkt. Zonder hun zelfgecreëerde conceptuele spanningen op te lossen, willen ze de bundeling van bezorgdheden die Topical Dance bezielen explicieter maken, door niet alleen het lichaam in te zetten, maar ook projecties, geluid, stem en tekst.

Creatie en performance: Sebastian Kann – Dramaturgie: Erin Hill – Ontwikkeling bewegingen: Maria Kefirova – Geluid: Simone Provencher – Digitale animatie: Timothy Thomasson – Licht: Karine Gauthier – Scenografisch advies: Nien-Tzu Weng – Met de steun van: Montreal Arts Council

Kunstenaar

Residenties

06.03.2023 - 19.03.2023

Kaaistudio's