What We Do With Words

Nathalie Rozanes start een schrijfworkshop met Rachel Levitsky - de oprichter van het feministische avant-gardecollectief Belladonna* Collaborative.

Nathalie Rozanes & Rachel Levitsky - What we do with words 16:9

De invloed van taal op onze manier van denken kan niet worden onderschat. Hoe kunnen we inclusief spreken en schrijven?

Belladonna*

Belladonna* Collaborative is een feministisch avant-gardistisch collectief, opgericht in 1999 door Rachel Levitsky. Belladonna* begon als een lees- en salonserie bij Bluestocking's Women's Bookstore aan de Lower East Side in New York City. In juni 2000 begon Belladonna*, in samenwerking met Boog Literatuur, met het uitgeven van gedenkwaardige 'chaplets' (gedefinieerd als korte 'chaplets' van direct schrijf- of work-in-progress') van het werk van de lezers. Deze serie gaat vandaag de dag nog steeds door en zit al voorbij #200.

In 2019 is het 20 jaar geleden dat de Belladonna* missie werd gelanceerd om het werk te promoten van vrouwelijke* en feministische schrijvers die avontuurlijk, experimenteel, politiek betrokken, multicultureel, multigendered, onmogelijk te definiëren, onvoorspelbaar en gevaarlijk zijn met taal. Belladonna* zet zich in voor het publiceren en opbouwen van een literaire gemeenschap onder als vrouw-identificerenden en LGBTQIA+ auteurs die off-center schrijven, en die werk produceren dat politiek en kritisch is; situationeel in plaats van plotgedreven; inter-subjectief, performatief, of getuige in plaats van persoonlijk onthullend; werk dat de grenzen en binaries van het literaire genre en artistieke velden overstijgt, en dat het genderbinaire in vraag stelt.

Gepresenteerd door workspacebrussels en Kaaitheater

Afgelopen voorstellingen

What We Do With Words (WoWmen!)

5.03.2020 17:00 - 19:00