Blue is an agreement

De magie van het alledaagse

Installation blue is an agreement Vinny Jones

Scenograaf Vinny Jones gebruikt licht als haar voornaamste medium. Ze creëert situaties die onze ervaring van ruimte visueel en lichamelijk maken. Op die manier wil ze ons anders laten kijken naar wat we vanzelfsprekend vinden. Er schuilt magie in het alledaagse. Hoe kunnen we daar meer oog voor hebben?

Tijdens Open Studios XL transformeert Vinny Jones samen met Leon Spek en Shaly López het gebouw van workspacebrussels. Met behulp van licht en geluid doen ze ingrepen in de kamers en gangen van wat ooit een rijkelijk versierd herenhuis was. Door onze perceptie te activeren en ‘onmogelijke realiteiten’ te creëren, willen ze ons laten nadenken over hoe we naar de wereld kijken.

Je betreedt het gebouw individueel en bedient de installaties aan de hand van intuïtieve instructies. Hoe kijk je naar de wereld die je dacht te kennen eens je weer buiten staat?

Praktische info: De installaties op de verdiepingen zijn helaas enkel toegankelijk via een trappenhal. Er is geen lift aanwezig in het oude herenhuis.

Onderzoek en creatie: Vinny Jones — In samenwerking met: Leon Spek en Shaly López — Met steun van: workspacebrussels, wpZimmer
Open Studios 2023 16:9

Open Studios XL

Deze activiteit is onderdeel van Open Studios XL, een driedaags programma met voorstellingen, try-outs en workshops op het snijvlak van dans, performance, theater en installatiewerk.

Details activiteit

Data
21.04.2022 | 14:00 - 19:30 Tickets
22.04.2022 | 14:00 - 20:30 Tickets
23.04.2022 | 14:00 - 20:30 Tickets

Duur
ca. 30 min.

Prijs
free

Locatie

workspacebrussels


Discipline

installatie / individueel parcours


Meer info

in het kader van Open Studios XL

Andere toekomstige activiteiten