Dances in little format: Pre-talk with caterina daniela mora jara & guests

Coproductie 2022
caterina daniela mora jara - Dances in little format 16:9

Dit gesprek wordt georganiseerd naar aanleiding van een residentie van drie weken bij workspacebrussels onder leiding van caterina daniela mora jara, die leidde tot de workshop On mother tongues, III reiteration en tot het publieke programma Dances in little format dat je kan bezoeken tijdens Open Studios. Onder begeleiding van Elodie Mugrefya zullen caterina en gasten de vragen bespreken die zowel in de workshop als in het programma aan bod komen, zoals: Wat zijn de conflicten die onze praktijken belichamen? En hoe gaan we ermee om?

Elodie Mugrefya maakt deel uit van Constant, een in Brussel gevestigde organisatie die momenten van interdisciplinaire samenwerking creëert rond de uitdagingen van het hedendaagse technologische leven.

Dances in little format

De afgelopen twee jaar was danseres en onderzoeker caterina daniela mora jara een van de vaste huiskunstenaars van workspacebrussels. Tijdens de Open Studios rondt ze haar traject af met een minifestival waarin ze vijf andere kunstenaars uitnodigt om het podium met haar te delen. Dances in little format verbindt verschillende dansen en danstradities: het somatische, het virtuoze, klankreizen, kleine bewegingen. Na een onderzoeksresidentie van drie weken rond conflicterende belichaming nodigen de zes kunstenaars het publiek uit om deelgenoot te worden van hun proces. Van transoceanische trajecten tot ontheemding en vervorming in koloniale erfenissen van dansbeleving: de performers stellen ‘dans’ in vraag, en genieten van het dansen zelf.

Details event

Data
22.04.2023 | 17:45 - 18:30

Duur
60'

Prijs
free entrance

Locatie

Kaaistudio's (Brussel)


Discipline

gesprek
in het Engels


Meer info

Andere toekomstige events