Open Studios 2023

OPEN STUDIOS ft 16 9 titeldata

Tijdens deze nieuwe editie van de Open Studios verwelkomen we je op verschillende locaties in de stad, met de Kaaistudio’s als festivalhart. Centraal staat de vraag hoe we in tijden van crisis ruimte kunnen creëren voor nieuwe vormen van samenzijn, reflectie en verzet.

Het programma brengt ode aan een groep kunstenaars die een artistiek ontwikkelingstraject afronden bij workspacebrussels. Danseres caterina daniela mora jara bevraagt in haar werk de dominantie van westerse danstradities. Tijdens de Open Studios organiseert ze een programma met zes solo’s van Brusselse kunstenaars uit de diaspora. Ook het collectief Dancing at the Crossroads (As We Walk) reflecteert over koloniale machtsstructuren in de hedendaagse danswereld. Vijf dagen lang geven Cecilia Lisa Eliceche, Moya Michael, Fabián Barba, Atabey Mamasita, Sujata Goel en Jolie Ngemi je een inkijk in hun onderzoekspraktijk in de vorm van lezingen, performances en gesprekken.

Verder kun je proeven van een brede waaier aan artistieke praktijken. In een krachtig fysiek en auditief ritueel laat Amparo Gonzalez Sola drie vrouwen een blok beton bewerken. Mira Bryssinck leest voor uit een tekst rond melancholie en Elien Ronse presenteert een performance en video rond vriendschap. Tijdens een durationele performance in WIELS schept Nikima Jagudajev tijdelijke gemeenschappen tussen performers en kijkers. Het programma wordt afgerond met een beeldende performance door Azahara Ubera Biedma en een integer dansduet van Carolina Mendonça.

Laat je tot slot verrassen door kunstenaars Filip Vest, Kai Merke en Emile Pineault, die onverwachte interventies creëren in de gangen en tussenruimtes van de Kaaistudio’s.

Alle voorstellingen van het festival

Festivalpartners

Kaaitheater