VACANCY

Kai Merke, Filip Vest & Emile Pineault - Vacancy 16:9

VACANCY is een reeks interventies in de onbestemde en lege ruimtes van het festival Open Studios 2023. Het voorstel activeert verschillende dramaturgieën en scores voor circulatie in en tussen de zalen, gebouwen, performances, bars, nagesprekken.

Hoe kan een artistiek gebeuren betekenisvolle ontmoetingen genereren buiten de kunstwerken om? Waarom zouden ontmoetingen rond een eettafel, een wachtrij of een gang geen artistieke actie op zich worden? Hoe kan de handeling van het samenkomen bij de voorstellingen en deelmomenten resoneren als een collectieve ervaring? Met aandacht voor al deze tussenruimtes wil VACANCY van dit festival, vóór alles, een ruimte van coëxistentie en verbinding maken.

VACANCY maakt deel uit van een meerjarig onderzoeksproject dat is opgezet door HAUT (Kopenhagen) in samenwerking met workspacebrussels en LA SERRE - arts vivants (Montreal). Het project onderzoekt de relatie tussen instituten en kunstenaars, en de mogelijkheden van collectief curatorschap. Kunstenaars verbonden aan de verschillende organisaties komen geregeld en onderzoeken enkele ideeën die voortkomen uit deze ontmoetingen.

De personen die tot nu toe hebben deelgenomen aan de reflecties zijn caterina daniela mora jora, Kai Merke, Sall Lam Toro, Filip Vest, Emile Pineault, Naja Lee Jensen, Christian Skovbjerg Jensen, Claudel Doucet, Fabien Marcil, Elke De Coker, Valérie Wolters en Simon Baetens.

Details activiteit

Data
21.04.2023 | 18:00 - 22:30
22.04.2023 | 18:00 - 22:30
23.04.2023 | 15:00 - 21:00

Duur
doorlopend

Prijs
free

Locatie

Kaaistudio's (Brussel)


Discipline

installatie


Meer info

Andere toekomstige activiteiten