Adela Maharani

© Marina Resch
© Marina Resch

Bio

Adela Maharani is een Indonesische danseres die woont tussen Oostenrijk en Duitsland. Ze studeerde aan de Muziek- en Kunstuniversiteit van Wenen en ontving een danceWEB-beurs 2022.

Het centrale uitgangspunt voor haar werk is het creëren van een denkbeeldige atmosfeer van een kameropstelling. In haar artistieke praktijk is ze geïnteresseerd in de ingewortelde cultuur die onlosmakelijk verbonden is met het lichaam. Ze is aangetrokken tot de manier waarop objecten in relatie tot het lichaam een verscheidenheid aan lichamelijkheid kunnen triggeren en verborgen wezens binnenin wakker kunnen maken. Ze gaat op zoek naar punten van uitputting, waar een gevoel van vrijheid ontstaat en kanalen van ontdekking worden geactiveerd. Een speelse nieuwsgierige geest is een essentiële leidraad bij het ontwikkelen van haar werken.

Als performer heeft Adela Maharani samengewerkt met Ian Kaler, Saint Genet Company, Esther Balfe, Eva-Maria Schaller, Sara-Lisa Bals, Anna Knapp en Katharina Senk. Haar eigen projecten en samenwerkingsverbanden werden gepresenteerd in verschillende contexten in Europa.

Projecten