Adela Maharani

Adela Maharani Portrait by Marina Resch copy

Bio

Adela Maharani is een Indonesische freelance danskunstenares, momenteel woonachtig tussen Oostenrijk en Duitsland. Ze studeerde aan de Muziek- en Kunstuniversiteit van Wenen en was houdster van de danceWEB-beurs 2022.

Het centrale uitgangspunt voor haar werk is het creëren van een denkbeeldige atmosfeer van een kameropstelling. In haar artistieke praktijk is ze geïnteresseerd in de ingewortelde cultuur die onlosmakelijk verbonden is met het lichaam. Aangetrokken tot hoe objecten in relatie tot het lichaam een verscheidenheid aan lichamelijkheid kunnen triggeren en verborgen wezens binnenin wakker kunnen maken. Op zoek naar punten van uitputting - waar een gevoel van vrijheid zich ontvouwt en kanalen van ontdekking worden geactiveerd. Het houden van een speelse nieuwsgierige geest is ook een essentiële leidraad bij het ontwikkelen van haar werken.

Als performer heeft Adela Maharani onder andere samengewerkt met Ian Kaler, Saint Genet Company, Esther Balfe, Eva-Maria Schaller, Sara-Lisa Bals, Anna Knapp en Katharina Senk. Haar eigen korte werken en samenwerkingsverbanden werden opgevoerd in verschillende contexten in heel Europa. Adela Maharani hecht waarde aan de erkenning van menselijkheid en wil bijdragen aan de diversiteit en gelijkheid in de samenleving.

Projecten & voorstellingen