Charlie Laban Trier

Charlie Laban Trier

Bio

Charlie Laban Trier (hij/hem) is geboren in 1987 in Kopenhagen en woont op dit moment hoofdzakelijk in Amsterdam. Charlie is danser en choreograaf. Hij studeerde in 2018 af aan SNDO en behaalde eerder diploma's aan Hotstepper Dance Education en Flow Dance Academy.. Charlie is lid van Jacuzzi, een door kunstenaars gerunde ruimte in Amsterdam waar dans, performance en andere time-based media samenkomen.

Charlie's dansachtergrond komt voornamelijk voort uit dansen in verbinding tot housemuziek. De basis van zijn dansbewegingen en -technieken is geworteld in deze scene. Zijn leven als een transpersoon is van grote invloed op zijn denken over en benadering van werk. Hij beschouwt zijn trans identiteit als een techniek die hem helpt materiaal te creëren en complexer te maken. Charlie beschouwt dans als een glibberig gegeven, als een kameleon die in eender welke vorm kan verschijnen en zijn kijkers verleidt terwijl hij brutaal uit zijn vorm glijdt. Charlie is geïnteresseerd in ruimtes waarin we allemaal doorheen de moeilijkheden van participatie moeten gaan en die vragen om ieders verantwoordelijkheid in het verstoren van vaste structuren en ideeën.

Sinds 2014 werkt hij internationaal met verschillende kunstenaars, zowel als performer als in samenwerking. In maart 2022 ging zijn voorstelling Digging a Glittery Grave in première, een project dat voortkomt uit een langere samenwerking met Beck Heiberg. In september 2021 ging de voorstelling (headbang) in première, in samenwerking met Eli Eli Raymond.

Projecten & voorstellingen