Chloe Chignell

Headshot 2021

Bio

Chloe Chignell (AU) is een artiest die werkt met tekst, choreografie en publicaties. Chloe beschouwt het lichaam als het centrale probleem, de centrale vraag en de centrale locatie van haar onderzoek. Ze investeert in schrijven als een lichaamsbouwende praktijk, waarbij ze de manieren onderzoekt waarop taal ons maakt. Ze is mede-oprichter van rile*, een boekhandel en projectruimte voor publicatie en performance met Sven Dehens. Ze studeerde af aan a.pass (BE, 2020) en aan de onderzoekscyclus van P.A.R.T.S (BE, 2018).

Haar meest recente werk Poems and Other Emergencies ging in première op Batard Festival Brussel 2020 en werd gepresenteerd op Saal Biënnale (Tallinn, 2021), Moving Words Festival (NO, 2021), QL2 (AU, 2022) en binnenkort in KAAP (Brugge, 2022). Ze publiceerde haar eerste boek The Complete Text Would Be Insufferable bij uh books, uitgegeven door Will Holder (2020). Chloe kreeg een opdracht van Keir Choreographic (AU, 2016) voor de creatie van Deep Shine en een tournee door Japan voor The Awaji Art Festival. Ze presenteerde een kort werk forever in both directions voor de Biënnale van Venetië van de Dans (2017).

Als danseres heeft Chloe samengewerkt met James Batchelor, Adriano Wilfert Jensen, Ingrid Berger Myhre, Anna Gaiotti, Clara Amaral, Gry Tingskog, Atlanta Eke, Ellen Söderhult en Phoebe Berglund, waarbij ze optrad in Australië en in heel Europa. Chloe is mederedacteur van het tijdschrift This Container, dat momenteel aan zijn 8e editie toe. Ze heeft choreografische schrijf en leesformats ontwikkeld, gehost door Kottinspektionen (Stockholm), PraxisFestivalen (Oslo), PAF (Frankrijk) Scene:Bluss (Noorwegen).

Projecten & voorstellingen