Ehsan Hemat

Ehsan Hemat

Bio

Ehsan Hemat (Iran, 1980) is een in Brussel gevestigde choreograaf, performer en theatermaker. Dance on glasses van Amir Reza Koohestani markeert het begin van zijn danscarrière in 2000.

Hij heeft samengewerkt met uiteenlopende kunstenaars uit verschillende disciplines waaronder: William Forsythe, Anke Blonde, Felix van Groeningen, David Zambrano, Goele van Dijk, Mokhallad Rasem, Eric Kaiel ...

Hij was docent aan:

Fontys Academie(Tilburg), LCDS/The place(Londen), CCDC(Cairo), ICCD(Teheran), Dansacademie van Bahia Blanca(Argentinië), Whisper(België).

Ehsan's eerste eigen productie I put a spell on you (2018) is een ambitieuze verkenning van de effecten van discipline en controle op het menselijk lichaam. Het werd bekroond met de Beste Choreografie van Teheran International Fadjr Theater Festival in 2019 en ontving de Grand Prix Mila Trailović award van het Belgrade International Theater Festival in 2021.

The Hole
(korte dansfilm 2021) is een collectieve creatie waar Ehsan deel van uitmaakte en werd bekroond voor de beste experimentele korte film van het Short Encounters International Film Festival.
In 2021 is hij bij Moussem in residentie en ontwikkelt hij twee projecten in een co-labo residentie; een zelf gechoreografeerde solo en een groepsstuk, waarin hij zal samenwerken met vier Iraanse theaterartiesten waaronder zijn oom.

Projecten & voorstellingen