Mooni Van Tichel

© Mariana Machado
© Mariana Machado

Bio

Mooni Van Tichel is een danseres, performer en maker gevestigd in Brussel. Ze vond haar weg in de dans via hiphop en breaking, danste met haar crew en zoog zoveel mogelijk elementen van de dans en de cultuur op, altijd sterk in contact met het sociale aspect van dans. Later ontdekte ze hedendaagse dans, wat haar uiteindelijk naar P.A.R.T.S. leidde, waar ze zowel de Training als de Studios cyclus voltooide.

Momenteel wil ze zich verder ontwikkelen in haar rol als performer en in haar eigen werk. Bij het creëren van performances zoekt Mooni naar redenen om zich door beperkende en moeilijke taken of kaders heen te bewegen, waarbij ze een manier probeert te vinden om een hoge specificiteit in beweging en in kwaliteit te bereiken. Vertrekkend vanuit beweging en verbinding met muziek, laat ze vervolgens andere beelden en concepten binnensijpelen. Een niveau van complexiteit en intensiteit evenals plezier in beweging en de specifieke relatie van de performer tot haar (vrouwelijk) lichaam zijn momenteel belangrijk voor haar.

Ze heeft haar eigen werk uitgevoerd in Tanzwerkstatt (2018), Open Your Mind (2019), Deweer Gallery (2021). Voor haar solo ontving ze onlangs de 'De Troffel' beurs van Festival Cement, om haar werk verder te helpen ontwikkelen. Momenteel is zij betrokken bij PARADE van Stanley Ollivier, The Honey House van Nathan Ooms en Tragédie, new edit van Olivier Dubois.

Dit jaar werkt ze samen met Antoine Depuy-Larbre in een bejaardentehuis in Brussel in het kader van Le Projet GEO. Ze zal ook werken aan Prey, de nieuwe creatie van Kris Verdonck.

In 2024 creëert ze de nieuwe groepschoreografie Zeros and Ones.

Projecten