Sujata Goel: In Search of Context, In Search of Home

Coproductie 2022
193 ED300 76 D7 4 E70 B48 E CDA1 E9 A71 A69

In deze tekstlezing schetst Sujata Goel haar persoonlijk verhaal als danser en choreograaf tijdens de afgelopen 25 jaar. Als in een dagboek traceert ze haar migratietraject van de VS naar India en Europa, op zoek naar een artistieke context en thuis. Haar relaas, met als culminatie een ‘carrière’ die nooit kon plaatsvinden, wil de bredere politiek aankaarten van oriëntalisme, eurocentrisme en ontheemding, die blijvend onze aandacht vragen in de wereldwijde hedendaagse danswereld.

Na de tekstlezing volgt een gesprek met het publiek, gemedieerd door Padmini Chettur.

Dancing at the Crossroads (As We Walk)

De afgelopen drie jaar kwamen Fabián Barba, Cecilia Lisa Eliceche, Moya Michael, Sujata Goel, Jolie Reymond Ngemi en Carlos Maria Romero aka Atabey Mamasita regelmatig samen om te schrijven, werken en praten onder de groepsnaam Dancing at the Crossroads (As We Walk).

Alle zes zijn ze dansprofessionals met een migratieachtergrond die op een bepaald moment in Vlaanderen hebben gestudeerd of gewoond, of die daar nog steeds verblijven. Met hun gezamenlijk werk willen ze kolonialisme en racisme in de internationale dansnetwerken van West-Europa onthullen en aankaarten.

De afgelopen twee jaar werden ze ondersteund door workspacebrussels als huiskunstenaars. Na een periode van traag en geduldig werk delen ze hun proces nu met een publiek. Het programma van vijf dagen bestaat uit lezingen, performances en gesprekken.

Met: Sujata Goel & Padmini Chettur – Met de steun van: workspacebrussels

Details activiteit

Data
19.04.2023 | 16:00 - 18:10 Tickets

Duur
130'

Prijs
gratis

Locatie

online


Discipline

tekstlezing & gesprek
in het Engels


Meer info

Andere toekomstige activiteiten