Huiskunstenaars

Met huiskunstenaars gaat workspacebrussels een samenwerking aan voor twee of drie jaar. In die periode is workspacebrussels hun administratieve thuisbasis, gesprekspartner en residentieplek bij uitstek. Het doel van deze trajecten is om de praktijk van een kunstenaar te verdiepen en/of professionaliseren.

Onze huidige huiskunstenaars zijn:

IMG 0364 copy

Caterina Mora
2021 - 2023

Caterina Mora is dansonderzoeker, performer, docent en schrijver.

Ze is opgeleid in academische dans en folkloristische dans en stelt in haar werk de productiewijze en de koloniale erfenis in de representatie van westerse dans aan de kaak. Haar pedagogische benadering zet intimiteit in als strategie en verkent vertaling als transgressie. Caterina is momenteel promovendus aan SKH, Uniarts (Stockholm).

Dancing at the crossroads as we walk

Dancing at the Crossroads (As We Walk)
2021 - 2023

Een collectief met Sujata Goel, Cecilia Lisa Eliceche, Atabey Mamasita, Fabian Barba, Moya Michael & Jolie Reymond Ngemi

Dancing at the Crossroads (As We Walk) is een ruimte om samen teksten te schrijven, te werken en te converseren. Het is een groep niet-Europese dansprofessionals met een migratieachtergrond die ooit gevestigd waren in Vlaanderen (of dat nog steeds zijn). Hun werk wil kolonialiteit en racisme onthullen en confronteren met de internationale dansnetwerken die in West-Europa gevestigd zijn. Ze vormen ook een steungemeenschap van her-denking waarbinnen ze liefde en schoonheid cultiveren.