Blue Moon Spring

Blue Moon Spring is een dansvoorstelling op een selectie van jazzmuziek uit verschillende tijdperken. Drie dansers vertalen jazzconcepten naar het lichaam, ze bewegen zich doorheen de emotionele lagen van de muziek en boren de mystieke dimensie van jazz aan, waarbij het lichaam een vat wordt waar de vibraties van de muziek doorheen gaan.

© František Kupka
© František Kupka

Met de hommage als dramaturgisch principe zoekt Blue Moon Spring naar een belichaming van de 'jazzfilosofie'. Een belichaming van zijn rauwheid, speelsheid, rebelsheid en schaamteloze romantiek, maar ook van zijn momenten van helderheid, van goddelijke communicatie en spirituele vlucht. De selectie van muziekstukken is georganiseerd in een niet-chronologische volgorde. De tijd wordt cirkelvormig als de vertolkers de feministische geladenheid die besloten ligt in een overwegend mannelijk jazzlandschap ontsluiten.

Concept and Choreography: Anneleen Keppens — Creation and Performance: Jason Respilieux, Margarida Ramalhete, Peter Savel — Musical advice and Arrangement: Nicolas Rombouts — Lighting design: Elke Verachtert — Costumes and Scenography: Sofie Durnez — Coproduction: Charleroi Danse, CNDC Angers, KAAP —Administration: STUK kunstencentrum — Residencies: Charleroi Danse, workspacebrussels, STUK, CNDC Angers, KAAP, BUDA

Kunstenaar

Residenties

12.06.2023 - 16.06.2023

Les Brigittines

06.02.2023 - 10.02.2023

Kaaistudio's