Anneleen Keppens

Anneleen Keppens Joeri Thiry

Bio

Anneleen Keppens (1986) studeerde in 2005 af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en in 2010 aan P.A.R.T.S./Brussel. Ze werkt als choreograaf, danser, artistiek medewerker en docent. Vanuit deze verschillende posities creëert ze ervaringen die het lichaam centraal stellen en het diep communicatieve en verbindende potentieel van dans als taal eren.

In 2016 startte ze een choreografisch onderzoeksproject genaamd Transparency in Abstract Dance, dat tot doel had de taal van de dans toegankelijker te maken door compositiesleutels te ontwikkelen waarmee een publiek een dans kan ontsluiten en 'betreden'.

Dit onderzoek vormde de basis van haar eerste creatie, The moon is the moon is the moon. Deze voorstelling deelt de 'schetsen' die voorafgaan aan het maken van een choreografie, terwijl ze een evenwicht zoekt tussen leesbaarheid en poëzie.

In 2019 creëerde Anneleen de solo Movement Essays. Dit werk bestaat uit drie bewegingsessays; On Tempo, On Shape en Multitudes, die elk een fundamenteel element van abstracte dans belichten.

Sinds 2020 ontwikkelt ze de praktijk Body Dialogues, waarin ze met verschillende kunstenaars gesprekken initieert met en over het lichaam. Met deze praktijk wil ze het artistieke proces herwaarderen en ruimte en tijd voor contemplatie cultiveren. Af en toe wordt een dialoog gedeeld met een publiek, dat wordt uitgenodigd om in een proces te stappen in plaats van in een kunstwerk.

Momenteel bereidt Anneleen Blue Moon Spring voor, een voorstelling voor drie dansers op jazzmuziek, die in oktober 2023 in première gaat.

Sinds 2012 is Anneleen kernlid van Hiatus, het dansgezelschap van Daniel Linehan (US/BE). Ze is ook gecertificeerd somatisch bewegingspedagoog en gaf een les Poetic Embodiment tijdens de SummerSchool van P.A.R.T.S., bij Charleroi Danse en bij INSAS.

Projecten & voorstellingen