Look Me Straight in the Eye

Vandaag ben ik breekbaar. Vandaag ben ik sterk. Vandaag ken ik het verschil niet!

Yara Bou Nassar - Look me Straight in the Eye 16:9

Wat plaatst een lichaam in een staat van kwetsbaarheid, overgave of weerstand? Look Me Straight in the Eye ontrafelt de kwetsbaarheid van het privé-moment en de strijd om de illusie van controle te behouden. Het verkent de intieme lagen die we kiezen om ons te verbergen om onze privacy te beschermen. Of het nu in een privé en veilige ruimte is of in een publieke en stedelijke context, de kwetsbaarheid zal zich in het lichaam manifesteren als verschillende vormen van ongemak.

Look Me Straight in the Eye
is een observatie en deconstructie van willekeurige momenten van onevenredige kwetsbaarheid in het dagelijks leven. Het is een dissectie van gewoontes, verre herinneringen en gedetailleerde obsessies die verbonden zijn met familiedynamiek, trauma's en momenten van kwetsbaarheid in relaties. Het legt intieme impulsen bloot die van de kindertijd tot aan de volwassenheid worden gedragen door persoonlijke familiebeelden te bekijken.

Deze voorstelling wil momenten van kwetsbaarheid en weerstand op een minimale manier belichamen. Het verkent een voyeuristisch aspect naar zichzelf toe, dat betrekking heeft op de buitenwereld en probeert de humor te vinden in delicate momenten van verlies.

Concept, tekst & enscenering: Yara Bou Nassar — Performance: Yara Bou Nassar & Paed Conca Muzikale compositie: Paed Conca — Dramaturgie & Choreografisch advies: Khouloud Yassine

Artiest

Residenties

06.05.2019 - 27.05.2019
workspacebrussels