Monica

Coproduction 2025
© Carmen Verdú
© Carmen Verdú

Ultraviolet Stroke is de vierde aflevering van Monica, een speculatieve telenovela van Pablo Lilienfeld en Federico Vladimir.

Monica is de naam van de moeders van beide kunstenaars. Dit toeval heeft hen gefascineerd sinds het begin van hun relatie. Beide Monica's werden in de jaren 1950 in Argentinië geboren als dochters van Europese oorlogsvluchtelingen en beiden emigreerden als volwassene naar Spanje. Monica Lilienfeld (Pablo's moeder) was een schilderes die heel jong stierf, in 1986. Monica Pezdirc (Fede's moeder) poseerde haar hele leven naakt voor de erotische foto's van haar man. De ecofeministische schilderijen van Mónica Lilienfeld en de foto's van Mónica Pezdirc zijn het uitgangspunt van deze speculatieve telenovela.

Met Monica gebruiken de kunstenaars het rollenspel als een performatieve tool om diasporische genealogieën te verkennen die meer gericht zijn op worden dan op zijn. Niet-heteronormatieve horizontale relaties worden even belangrijk als patrilineaire verticaliteit; de bomen van reproductieve genealogie vermengen zich in een tentaculaire genealogie van wereldse beelden.

Van en met: Federico Vladimir & Pablo Lilienfeld - Muziek gecomponeerd in samenwerking met en gezongen door: Sophie Taylor, Janet Novas, Cris Blanco & Adriana Reyes - Extra stem: Monica Kerner - Make-upontwerp: Esther Quintas - Scenografie: Carmen Triñanes - Lichtontwerp: Iván Cascon - Advies game-ontwerp: Carina Erdmann - Advies genealogie: Regula Bochsler - Coproductie: C-TAKT, workspacebrussels, Mercat de les Flors - Residentiesteun: Graner, Tanzhaus Zurich, Paraíso / MIT, La Poderosa, Auditorio de Tenerife - Met de steun van: de Vlaamse Overheid

Residenties

16.12.2024 - 20.12.2024

Kaaistudio's

21.05.2024 - 31.05.2024

Les Brigittines

Afgelopen events

Monica - Episode 4: Ultraviolet Stroke

21.04.2024 17:30 - 18:15

Kaaistudios (Brussel)