Spare Time Work

Coproduction 2020

Can you spend spare time? When is one a big spender? How do you spend spare time? How do you spend your spare time? Do you like to work? Out?

© buren after Henri Rousseau
© buren after Henri Rousseau

Spare Time Work is een geconstrueerd spel-achtig park waarin een science-fiction is afgebeeld. Door middel van poëtische en politieke fantasieën verbeeldt buren historische feiten en een mogelijke toekomst.

Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht gaan nader in op de sociale realiteiten en economische krachten die het begrip 'vrije tijd' en 'werk' beïnvloeden. Wat betekent vrije tijd in onze westerse samenleving en voor de makers persoonlijk?

Melissa en Oshin putten uit hun persoonlijke geschiedenis: Melissa is opgegroeid op een boerderij waar het werk nooit 'af' is en er specifieke arbeidsverdelingen zijn op basis van geslacht. Oshin is een kind van schoenwinkeliers aan de Belgische kust, die hun waren promoten bij de toeristen door middel van verkooppraatjes en gerichte diensten.

In een associatief verhaal en via videoprojectie koppelen ze persoonlijke herinneringen aan de geschiedenis van de vrije tijd en de arbeid, de evolutie van de vrouwenarbeid in België en in het buitenland. De complexe relaties tussen meester en bediende, tussen vuil en schoon, tussen lijden en genot, binnen en buiten, tussen degene die kijkt en degene die gezien wordt, vormen de inspiratie voor hoe buren de voorstelling vormgeven.

Concept en performance: buren (Melissa Mabesoone & Oshin Albrecht) — Lichtontwerp: Eva Dermul — Licht techniek: Eva Dermul & Veele Vogels — Muziek & geluid: buren & Benjamin Dousselaere — Productie: Famke Dhont — Scenografie: buren & Kato Six — External eye: Hannah De Meyer — Kostuums: Claudine Grinwis Plaat Stultjes — Co-productie: PLAYGROUND (STUK&Museum M), workspacebrussels, Vooruit, KAAP, de Brakke Grond, Kaaitheater, BUDA, de t h e a t e r m a k e r — Met steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Creative Europe Programma van de Europese Unie in het kader van APAP

Kunstenaar

Residenties

07.09.2020 - 11.09.2020

Les Brigittines

10.03.2020 - 15.03.2020
Kaaitheater

Afgelopen voorstellingen

Services, situations and other floors

1.07.2020 14:00