buren

buren

Bio

Eind 2012 richtten Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone het collectief buren op. Hun werk bestaat uit performances, video's, teksten, foto's en installaties. Ze navigeren tussen thema's als vrouwelijkheid, gemeenschap, huiselijkheid, seksualiteit, arbeid, popmuziek en neoliberale fantasieën. Ze maakten hun eerste film Parkways tijdens de Bijlm-Air residentie in Amsterdam, behaalden een postgraduaat aan het HISK en publiceerden Confusion of Tongues by Posture Editions. In mei 2019 vond in Vooruit een 3-daags programma plaats dat zich richtte op de verschillende aspecten van hun praktijk. Hun werk wordt getoond in zowel beeldende kunst als theatercontexten zoals STUK, Vooruit, Pukkelpop, de Brakke Grond, Netwerk Aalst, Galery Am Polylog, Z33, Gouvernement, Buda, Beursschouwburg, Casco, Tatjana Pieters, Veem House for Performance en Theater aan Zee.

Na een kennismaking met filosofie aan de Universiteit Gent studeerde Melissa Mabesoone beeldende kunst aan het KASK in Gent. Ze werkte voor Kunstverein Amsterdam en trad op voor Davis Freeman, Assaf Gruber en Dora Garcia en Peter Aers. In 2019 en 2020 treedt ze op in Anatomie van pijn van Lies Pauwels & NTGent.

Oshin Albrecht
studeerde beeldende kunst aan Luca in Gent en was onderzoeker bij a.pass in Brussel. Ze heeft haar werk tentoongesteld en/of uitgevoerd in o.a. Z33, Scheldapen, Ciap, Viru Hotel. In 2019 was ze co-programmeur voor Jong Werk in Theater aan Zee en werkte ze mee aan SUN-SET, een voorstelling van Ezra Veldhuis en Bosse Provoost in Toneelhuis.

Projecten & voorstellingen